"Psi so čudeži s šapami." Susan Ariel Rainbow Kennedy

Css Template Preview
Mala šola

PROGRAM MALE ŠOLE

Začetek tečajev male šole: Mala šola poteka skozi celo leto razen v zimskem času. Prvi termin je od marca do sredine junija, drugi termin od julija do septembra, tretji od septembra do konec novembra. 

Časovna razporeditev treningov: Tečaj male šole obsega delo v strnjenih seminarjih in posameznih urah teoretičnega dela ter praktičnega dela na poligonu in zunanjem okolju. Treningi so 1 x tedensko po 1 uro. Treningi male šole so običajno ob sobotah. V kolikor so termini treninga tudi med tednom so le ti v popoldanskih ali večernih urah. 

Cena male šole: 100 eur + 20 eur članarina

Kdo se je lahko udeleži: V tečaj male šole sprejemamo vse vodnike in pse stare od 2 mesecev do okvirno 6 mesecev starosti. Predhodno znanje ni potrebno. 

Program dela: 

- kako zgraditi dobro navezavo vodnik-pes

- učenje pravilne igre s psom

- učenje pravilnega nagrajevanja psa in izrekanja graje 

- odpoklic

- začetek učenja pravilne hoje ob vodniku

- socializacija psa v različnih okoljih z motečimi dejavniki

- učenje osnovnih povelj kot so vaja "sedi", odpoklic (vaja "sem")...

- učenje in utrjevanje vaje pozornosti psa na vodnika

- ... 

POGOSTA VPRAŠANJA

Kaj potrebujem ob vpisu v malo šolo? 

Ob vpisu v malo šolo se seboj prinesite potni list živali (modra knjižica), rodovnik psa v kolikor ga ima ter vaše osebne podatke oz. podatke lastnika in vodnika psa (ni nujno ista oseba). 

Ali lahko na tečaj male šole hodi več vodnikov istega psa?

Istega psa lahko vodi eden ali največ dva vodnika istega gospodinjstva. Veseli bomo v kolikor se bodo tudi vaši družinski člani udeleževali tečaja saj vsi živite skupaj s psom in je zaželjeno, da vzgoja psa tudi doma poteka enako pri vseh družinskih članih. 

Kakšno opremo potrebujemo na samem tečaju?

Na samem tečaju potrebujete klasično ovratnico za psa ter povodec, ki naj ne bo daljši od 1,2 m in naj bo primerno mehak. S seboj morate vedno prinesti tudi nagrade, ki naj bodo hrenovke narezane na kolobarčke. Nikar ne nosite briketov ali piškotkov ter podobnih zadev. Igrača, ki jo uporabljate v mali šoli pri igri mora biti primerna za vašega psa. Večji psi imajo lahko večje igrače, manjši psi (pritlikave pasme) imajo lahko na igračo navezano tudi 1 do 1,5 m dolgo vrvico, ki vam bo olajšala igro. Igrača mora biti dovolj mehka (mehke igrače iz jute, zvite stare brisače...). Razne piskajoče igrače, frizbiji, žogice in podobno ne sodijo v nabor dobrih igrač za trening v mali šoli. V kolikor nimate primerne opreme jo lahko po ugodnih cenah vedno kupite na društvu. 

Katere pasme vpisujete v tečaj male šole?

Pri nas lahko vpišete kateregakoli psa ne glede na to ali ima rodovnik ali ne. Pasma psa ni pomembna. 

Ali so manjše pasme ločene po skupinah?

Kakor se boste tudi v življenju srečevali tako z manjšimi kot veliki psi se morajo ravno tako vsi psi, ne glede na njihovo velikost naučiti bivati v sožitju eden z drugim. Zato v tečaju ne ločujemo pse po velikosti ali pasmah. Na samem tečaju pa se vedno prilagajamo pasemskim posebnostim šolanja in sposobnosti samega vodnika. 

Kako je s plačilom tečaja?

 Plačilo je mogoče v gotovini ali preko bančnega nakazila na račun društva ob prijavi v tečaj ali najkasneje teden dni po začetku obiskovanja tečaja. 

V kolikor imate dodatna vprašanja nas lahko kontaktirate na kdkamnik@gmail.com 

VABLJENI K VPISU!