"Psi so čudeži s šapami." Susan Ariel Rainbow Kennedy

Css Template Preview
Zgodovina - Zgodovina društva

 

Kinološko društvo Kamnik je bilo ustanovljeno leta 1982, začetki kinologije v Kamniku pa segajo še daleč nazaj. Ob ustanovitvi je imelo društvo 52 članov, danes je članov preko 180.

V svoji bogati zgodovini se lahko društvo pohvali z uspehi na vseh področjih delovanja. Če na kratko omenim le največje uspehe, se lahko pohvalimo, da smo na področju tekmovanja v Agilitiyu, imeli predstavnika tudi na svetovnem prvenstvu. Uspešni pa smo tudi na drugih področjih tekmovanja, ter prirejanju prireditev, med drugim smo organizirali tudi izbirno tekmo za svetovno prvenstvo v klasičnem šolanju, v zadnjih letih pa zelo uspešno organiziramo predvsem državne tekme v rally obediencu.

 

Društvo ima svoj poligon na čudoviti lokaciji za Kemično industrijo Kamnik v KOŠIŠAH. Poligon je tako v neposredni bližini Kamnika, oziroma iz centra oddaljen cca 1000 metrov, ter hkrati povsem izven naselja. Je v celoti obdan z varovalno ograjo, za hlad pa skrbi neposredna bližina gozdička, predvsem pa smo oddaljeni od hrupa avtomobilov in smoga.  Glavna aktivnost društva je vzgoja in šolanje psov po vseh programih šolanja športnih psov, iskanje pogrešanih oseb in iskanje zasutih v ruševinah, aktivno pa sodeluje tudi na področju vadbe in tekmovanj rally obedienca in agilitiya. Prednostna naloga društva je v izobraževanju vodnikov, v ta namen društvo skozi celo leto organizira veliko brezplačnih delavnic, seminarjev in treningov za vse naše člane. Šolanje v vseh programih poteka po sodobnih metodah in temelji na pozitivni motivaciji. Društvo ima strokoven tim kinoloških inštruktorjev, kjer se združujeta izkušenost več desetletnega šolanja psov in inovativnost mladih, vendar strokovno visoko usposobljenih kinoloških inštruktorjev z uradnimi veljavnimi licencami Kinološke zveze Slovenije. Društvo se tako lahko pohvali z več kot 1000 izšolanih psov, pri čemer pa je zavidljiv tudi sam uspeh na izpitih, saj tečajniki v povprečju dosegajo preko 90 točk, v zadnjem letu (pomlad 2014) pa so tečajniki na izpitih B-BH dosegli v povprečju celo nad 95 točk. Kar društvo postavlja v sam vrh uspešnosti pri šolanju psov v Sloveniji. V društvu lahko člani dobijo tudi ustrezno strokovno pomoč pri pripravi svojega psa za ocenjevanje ali razstave, posamezni člani pa se tudi aktivno ukvarjajo z vzrejo pasemskih psov in drugimi storitvami namenjenim psom.

 

KD Kamnik združuje v svojih vrstah veliko starejših kinologov z bogatimi izkušnjami ter mlade in obetavne kinologe, ki se redno izpopolnjujejo na različnih seminarjih, tudi izven naših meja ter tako še bogatijo svoje znanje. Vse več je tudi novih mladih članov, do katerih smo vedno odprti in jim nudimo vso strokovno pomoč in pogoje za aktivno udejstvovanje na kinološkem področju.

Za več informacij nas pokličite na 031 607 692 - Rajko  ali nam pišite na kdkamnik@gmail.com